gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка на грил-тиган

Пърленка на грил-тиган

Пърленка на грил-тиган1 / 2
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Пърленките са най-вкусната и ароматна алтернатива на хляба, но трябва да предупредим, че водят до пристрастяване!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват маята, оцетът, захарта, солта, олиото, яйцето и киселото мляко с разтворената в него сода.

Прясното мляко се добавя постепенно, като се замесва меко тесто.

Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да се надигне двойно. Тестото се премесва и се разделя на топки.

Разточват се на тънки питки, нареждат се в тава и се оставят да се надигнат.

Пърленките се пекат от двете страни в намазан с мазнина грил тиган. Още топли се намазват с масло, натриват се с чесън и се поръсват шарена сол.

Пърленката на грил-тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка: