Начин на приготвяне
Сместа е за два блата с диаметър 26 см.
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, прибавя се разтопеното масло, кокосовите стърготини, прясното мляко, есенцията и накрая пресятото брашно с бакпулвера.
Разпределя се в две тави (26 см) покрити с хартия за печене.
Печат се на 180°C за 10-15 минути.
Крем Рафаело
Разбива се сладкарската сметаната до готовност, добавят се заквасената сметана и предварително разтопения шоколад с маслото, охладени, за да не се пресече сметаната. Разбива се до еднородна смес, добавят се кокосовите стърготини, кората на един лимон и есенцията.
Бонбони Рафаело
В подходяща купа се изсипва кондензираното мляко, смесва се с кокосовите стърготини и разтопеното масло, омесва се добре, получава се лепнеща смес, оформят се топчета в центъра, на които се слага по един бадем. Овалват се кокосовите бонбони в стърготини и се прибират в хладилника за поне 2 часа.
В ринг върху подходяща чиния или подложка се сглобява специалната кокосова торта.
Блатовете се напояват с подсладеното и топло прясно мляко, намазват се обилно с крем. Отстранява се рингът, празничната торта се зафилва добре с крем, поръсва се с кокосови стърготини и се декорира с готовите бонбони Рафаело.
Бон Апети!