gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка по харманлийски

Пърленка по харманлийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Пърленка по харманлийски1 / 2
03/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата заедно със солта и малко брашно и се оставя да втаса. Брашното се пресява, оформя се кладенче и се сипва готовата мая.

Омесва се гладко тесто, слага се в намазана с мазнина купа, покрива се и се оставя да се надигне. Готовото тесто се разделя на 5 топки и се разточват тънки кори.

Намазват се с олиото и се поръсват със сиренето. Навиват се на рула и всяко руло се срязва на две. Всички парчета се навиват на спирали и се разточват до 1 см дебелина.

Пърленките се пекат върху загрят и намазан с мазнина сач или тиган. Готовите и още топли пърленки се намазват обилно с разтопена мас и се редят една върху друга.

Завиват се с кърпа, за да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: