gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено Руло»Спаначено руло с пушена сьомга

Спаначено руло с пушена сьомга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Спаначено руло с пушена сьомга1 / 7
29/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Уникално предястие, с което всеки гост ще се почувства наистина добре дошъл у вас"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • пушена сьомга - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се нарязва на ситно и се бланшира във вряла вода за 2 мин., след което се премества в съд с лед и вода, за да може да запази цвета си. Оставя се да се отцежда.

Яйцата се разделят на белтък и жълтък, като жълтъкът се слага към спанака, а белтъкът се бие до твърд сняг и се прибавя към другата смес.

Сместа се разстила в тава и се пече на 120 градуса около 40 мин. След като се изпече, овкусяваме крема сиренето със сол и пипер и спаначеният блат се намазва с получената смес от крема сирене.

Накрая се нарежда пушената сьомга и се навива на руло. След което режем на малки медальони и аранжираме в чиния.

Рецептата е от Слави Колибаров - главен готвач в Bar&Grill EUPHORIA град Банско

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: