Яхния с картофи, гъби и бекон
Janija sa krompirom, pečurkama i slaninom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Яхния с картофи, гъби и бекон

Яхния с картофи, гъби и бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Яхния с картофи, гъби и бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
22/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Картофена яхния с още изненади, която ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • картофи - 650 г
  • кралска печурка - 200 г гъби
  • бекон - 150 г варено пушен
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 600 мл. (или вода+кубче пил. бульон)
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • червено вино - 70 мл.
  • магданоз - 3 клонки
  • олио - 60 мл
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука, чесъна и клонките магданоз (листата заедно с част от дръжките). Запържете ги за около 5 минути в загрятото олио.

Добавете нарязани на кубчета бекон и разбъркайте за 2-3 минути.

Сложете и гъбите - почистени и нарязани, затворете тенджерата с капак и гответе 7-8 минути на умерен огън.

Може да разбърквате от време на време, за да сте сигурни, че продуктите няма да загорят.

През това време си обелете и нарежете картофите на едри парченца.

След изтичане на 8- мата минута от готвенето на гъбите, прибавете картофите, солта, червения пипер, разтворен във виното, и горещия пилешки бульон.

Отново захлупете съда с картофената яхния плътно и гответе 30 минути или до готовност на картофите.

Сервирайте яхнията с картофи, гъби и бекон топла.

Толкова е вкусно, че няма нужда от допълнителни подправки!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: