Локумки с три вида локум
Kiflice sa tri vrste ratluka

Локумки с три вида локум

Локумки с три вида локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
22
"Не един, а цели три вида локум има в нашите локумки и са страхотни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни сладки за празниците, винаги сполучливи. Разбива се бакпулверът в киселото мляко да шупне.

Добавя се яйцето и пудра захар, бърка се с телена бъркалка.

Прибавете ванилия, аз сложих ванилова захар, сипете разтопена мас и замесвате с брашното меко тесто, да не лепне.

Разделя се на две части и всяка се точи на правоъгълник. Срязва се на две части хоризонтално и всяка част се нарязва на триъгълници.

Нарязва се локум на парчета, поставя се в широката част и се навива на рулце.

Нареждат се локумките върху хартия за печене.

Печете кифличките в загрята фурна 180°C за 15-20 минути.

Извадете и поръсете с пудра захар!

Добър апетит с моите локумки с три вида локум!

Нека ни е вкусно и цветно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: