gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ръжени чеснови хлебчета

Ръжени чеснови хлебчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Ръжени чеснови хлебчета1 / 2
30/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се оставя за малко. Двата вида брашно се пресяват заедно и в средата се оформя кладенче.

Сипва се солта и постепенно се добавя маята с водата, като се замесва еластично тесто. Оставя се на топло в намазан с мазнина съд и покрито с кърпа, докато втаса добре.

След това се премесва с чесъна на прах и се разделя на големи колкото ябълка парчета. Нареждат се в намазана с мазнина тава, като се оформят да са леко продълговати по желание

На питките се правят разрези и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна, като вътре се слага и съд с вода, за да овлажнява въздуха.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: