Козуначена погача с течен шоколад
Milibrot pogača sa tečnom čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Козуначена погача с течен шоколад

Козуначена погача с течен шоколад

Козуначена погача с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Погача с течен шоколад - думите, които искаме да чуем точно в този момент"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна погача за празниците с течен шоколад.

Активира се маята, като се натрошава в топло прясно мляко и лъжица захар и оставяте, докато се получат мехурчета.

В купа се разбиват яйцата със захарта без един жълтък той се отделя за намазване отгоре на погачата.

Прибавете разтопено масло и олио, кора от лимон и замесвате средно меко тесто.

Втасва, докато удвой обема си и сипвате на плота, за да го премесите.

Точи се кръгла кора, нарязва се на 7-8 триъгълника.

В широката част се поставя лъжица течен шоколад и се навива на кифлички.

Нареждат се в тава по края, а в средата поставете чаша за крем карамел.

След 20 минути се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсвате сусам.

Печете в загрята фурна 170°C около 35-40 минути.

Извадете и покривате с кърпа козуначената погача с течен шоколад!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: