Брашнена каша

Брашнена каша

Брашнена каша1 / 2
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Не казвайте, че не сте опитвали досега тази ретро класика - брашнена каша с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - или бульона, в който е вряло пилето
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото месо на пилето се сварява и се разкъсва по дължина.

В дълбок тиган или тенджерка се загрява 50 мл. олио и в него се запържва брашното до златисто.

Внимателно при продължително бъркане се налива водата или бульона.

След това добавяте месото и подправките. Оставя се да поври при непрекъснато бъркане - най-много 5 до 10 минути.

Трябва да се получи не много гъста каша. Поднася се топла!

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: