Сполучливо козуначено руло
Uspešan milibrot rolat
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Сполучливо козуначено руло

Сполучливо козуначено руло

Адриан АлександровАдриан Александров
Помощник Готвач
1023602806351
Сполучливо козуначено руло
Снимка: Анонимен
1 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сполучливо козуначено руло, което се приготвя лесно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 125 г
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 14 г суха
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • ром - 2 капки есенция
  • лимонова захар - 2 пакетчета
  • ванилия - 1 пакетче
  • шипков мармалад - за намазване
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и към него добавяме 1 с.л. от захарта, 2 с.л. от брашното и маята. Разбъркваме и покриваме. Оставяме настрани за 20 минути.

Разбиваме яйцата и захарта в купа. Добавяме ванилията, ромовата есенция и лимонената захар.

Пресяваме брашното в широк съд и в средата оформяме кладенче, в което, първо, сипваме солта, а след това и разбитите яйца и сместа с маята. Разбъркваме и след това започваме да месим.

Омесваме гладко тесто.

Разтопяваме маслото и го смесваме с 2 с.л олио.

Разтваряме тестото и го намазваме с малко мазнина, събираме го и месим. Така вкарваме цялата мазнина.

Оформяме тестото на топка и го намазваме с малко олио. Поставяме го в дълбок съд, покриваме го с фолио и го оставяме за през нощта.

На сутринта размесваме отново тестото с останалите 2 с.л. олио. Разделяме го на 4 части и ги оформяме на топки.

Разточваме всяка топка на средно дебела кора и намазваме равномерно с шипков мармалад.

Навиваме на козуначени рула и поставяме в правоъгълни форми, покрити с хартия за печене. Може и да са от алуминиевите за еднократна употреба.

Намазваме отгоре великденските козунаци с разбит жълтък с прясно мляко. Поръсваме със захар.

Поставяме рулата в загрята на 50 °C фурна. Оставяме ги така 20 минути. След това увеличаваме на 150 °C и печем около 15 минути.

Накрая увеличаваме на 180 °C и продължаваме печенето още около 15 минути до златисто.

Сполучливите козуначени рула са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: