Обикновен чийзкейк с желатин
ČizkejkCheesecakeЧизкейкTarta de queso sencilla (con gelatina)
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Обикновен чийзкейк с желатин

Обикновен чийзкейк с желатин

КамелияКамелия
Новак
568126
30/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Единодушно обявяваме чийзкейковете за най-хубавите десерти - хрупкав блат, вкусен пълнеж и неустоим топинг!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Роден Край (250 г)
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 3 пакета (375 г)
  • сметана - 200 г. заквасена
  • желатин - 2 пакетчета (20 г)
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сладко - 300 г от сини сливи, боровинки, череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на дребно и се смесват с маслото. След това се оформя блат, като се притиска по дъното на тавата и се оставя на студено, докато се прави кремът.

В купа се смесват крема сиренето, захарта и пудрата захар със миксер. След това се добавя и сметаната, но се обърква с лъжица, а не с миксер, защото може да се пресече.

Във кафена чашка се налива до половината студена вода. Сипва се желатинът и след като набъбне, го разтопяваме на водна баня. Добавя се към сместа, разбърква се и се разстила на блата от бисквити и масло. Пак се оставя на студено.

Сладкото се изсипва в купа, а отделно се разтопява и вторият желатин по същия начин, по който и първият. Добавя се към сладкото и се разбърква. Добавя се към чийзкейка най-отгоре и се оставя на студено за 4 часа.

Става много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
43
32
20
11
Дай твоята оценка: