Лесен френски хляб
Jednostavni francuski hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен френски хляб

Лесен френски хляб

десислава десислава
Новак
2528
Лесен френски хляб1 / 5
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Топъл и пухкав френски хляб вече и на вашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • брашно - 275 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 175 мл топла
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти месим тестото, като предварително разтворим маята във водата.

Трябва да се меси поне 10 минути. Пръскаме го с олио. Овиваме го в безцветно фолио и го оставяме да втасва. Преди да го сложим да се пече, го поръсваме с брашно.

Печете френския хляб на 180-200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: