Сполучлив домашен хляб
Uspešan domaći hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сполучлив домашен хляб

Сполучлив домашен хляб

Дони НикиДони Ники
Готвач
2563k1k1k
Сполучлив домашен хляб
Снимка: Дони Ники
2 / 3
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не ходим до магазина, защото у дома можем да приготвите този великолепен хляб"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл топла
  • мая - 22 г
  • захар - 1 с.л. за активиране на маята
  • брашно - 4 с.л. за активиране на маята
  • олио - 3 с.л.
  • семена - 60 г микс
  • слънчогледово семе
  • тиквено семе
  • маково семе
  • ленено семе
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа маята се разтваря с топлата вода, добавя се захарта и брашното, разбъркват се и се оставя около 20 минути, докато се активира маята.

В голяма купа се сипва пресятото брашно (част от количеството), солта, олио и активираната мая.

Замесва се меко тесто, добавят се миксът от семена, тестото се омесва още малко, докато поеме семената. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

След като втаса и се оформи, хлябът се поръсва с брашно и се правят прорези със скалпел или бръснарско ножче.

Оставя се за 10-15 минути след което се слага в загрята на 170 градуса фурна да се изпече.

Сполучливият домашен хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: