Баница с коприва и оризово брашно
Pita sa koprivom i pirinčanim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с коприва и оризово брашно

Баница с коприва и оризово брашно

Баница с коприва и оризово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Време е за парче баница с коприва, не мислите ли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с вилица. Добавете кисело мляко с разбит бакпулвер, прибавете натрошено сирене.

Залейте млади връхчета от коприва с вряла вода и оставяте за кратко. Прецедете ги и нарежете на ситно.

Смесете с яйцата и добавете двата вида брашно.

Получава се като кексова смес, малко по-гъста. Сипете в тава с диаметър 24 см върху хартия за печене, поръсете със сусам.

Печете баницата в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, при мен за 25 минути беше готова.

Извадете, охладете и нарежете на парчета.

Баницата с коприва и оризово брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: