Панирани кашкавалчета в турски кори
Pohovani kačkavalj u turskim korama
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Панирани кашкавалчета в турски кори

Панирани кашкавалчета в турски кори

Дони НикиДони Ники
Новак
2382k9661k
Панирани кашкавалчета в турски кори
Снимка: Дони Ники
1 / 4
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте кашкавалчетата с млечен сос или друг по избор"

Необходими Продукти

  • турски триъгълни кори - 1 пакет (500 г)
  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта и черния пипер.

Разтопява се маслото, кашкавалът се нарязва на правоъгълници с размер около 3 см на дължина.

Всяка кора се намазва с масло и в широката част на кората се слага парче кашкавал, излишната част отстрани на кората се прегъва върху кашкавала и се навива на руло.

Така приготвени кашкавалчетата се потапят в разбитите яйца и се пържат в горещо олио до получаване на приятен загар.

Панираният кашкавал се поднася топъл с гарнитура по избор.

Панираните кашкавалчета в турски кори са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: