Кесадия със сирена
Kesadilja sa sirom
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Кесадия със сирена

Кесадия със сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5986k3k4k5
Кесадия със сирена
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Днес ви каним на кесадия със сирена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде кашкавала, чедъра и моцарелата.

Прибавете към тях ситно нарязан копър и магданоз, както и щипка черен пипер и разбъркайте.

Нарежете на шайби 2 чери домата.

Загрейте тиган с диаметър колкото на тортилата. Степента на котлона трябва да е средна.

Сложете тортилата и я намажете с меко масло. Щом се затопли я обърнете и намажете с масло и тази страна.

Разпределете равномерно сместа със сирената и няколко резена чери домати.

Печете 2-3 минути, колкото сирената да се размекнат.

Прегънете на две и прехвърлете кесадията върху дъска. Намажете с масло, след което я нарежете на 4 триъгълника.

Поднесете тортилата топла, гарнирана с няколко чери домати.

Кесадията със сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: