gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Маклубе - обърнато ястие с ориз

Маклубе - обърнато ястие с ориз

Дони НикиДони Ники
Новак
2012k759749
Маклубе - обърнато ястие с ориз
Снимка: Дони Ники
1 / 2
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитайте Маклубе - обърнато ястие - нещо различно за вашия вкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г ( агнешко, телешко, пилешко месо)
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • магданоз
  • лют пипер
  • олио - 50 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се запържва месото. Към него се добавят нарязаните морков, лук и чесън.

Продуктите се запържват за около 15 минути, след това се подправят с подправките. Добавя се водата и се оставя на слаб огън за около 40-45 мин. (до омекване на месото).

Оризът се накисва в хладка и леко подсолена вода за 30 мин. Измива се 3-4 пъти. Отцежда се от водата и се запържва за 5 минути в тенджера с олио.

Подправя се и се слага в тенджерата с месото. Добавя се водата. Оставя се на слаб огън до готовност на ориза. След това се отстранява от котлона и се оставя за 30 мин.

В центъра на тава/табла се обръща тенджерата. Декорира се с магданоз.

В случая, след като обърнах ястието, оформих с ринг в чиния.

Маклубе - обърнатото ястие е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: