Пухкави кюфтенца от тиквички

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6884k2k3k3
Пухкави кюфтенца от тиквички
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кюфтенца от тиквички за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и ги настъргваме на дребно ренде.

Изстискваме, колкото можемм сока с ръце и прехвърляме настърганите тикчики в купа.

Посоляваме ги и ги размачкваме. Оставяме ги така за 1 час. След това отново ги изцеждаме максимално.

Към отцедените настъргани тиквички добавяме яйцата и разбъркваме хубаво. Добавяме и брашното и бакпулвера и отново разбъркваме до еднородна смес.

Загряваме олио в дълбок тиган.

Гребваме от сместа по 1 супена лъжица и сипваме внимателно в тигана, като се стараем да оформяме кръгли кюфтенца.

Пържим тиквените кюфтенца до златисто, като ги обръщаме по 2 пъти от всяка страна.

Изваждаме готовите кюфтета от тиквички върху хартия, за да се отцедят от мазнината, а след това ги подреждаме в ширика чиния.

Сервираме нашите пухкави кюфтенца с тиквички с млечен чеснов сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: