gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пикантни чеснови питки

Пикантни чеснови питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Пикантни чеснови питки1 / 2
07/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • грис - 100 г
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 220 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се прави кладенче. Добавят се маята, червеният пипер, солта, пасираният чесън и олиото.

Водата се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Изчаква се да се надигне и след това се прехвърля на поръсена с брашно повърхност.

Премесва се и се разделя на 4 топки. Разточват се и се слагат в намазана с мазнина тава да втаса още веднъж.

В средата на всяка питка се прави вдлъбнатина и се поръсва с чесъна на прах и черния пипер. По желани може да се поръсят със сусам, мак или ленено семе. Питките се пекат в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: