Пикантни чеснови питки

07/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо1 811
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • грис - 100 г
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 220 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се прави кладенче. Добавят се маята, червеният пипер, солта, пасираният чесън и олиото.

Водата се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Изчаква се да се надигне и след това се прехвърля на поръсена с брашно повърхност.

Премесва се и се разделя на 4 топки. Разточват се и се слагат в намазана с мазнина тава да втаса още веднъж.

В средата на всяка питка се прави вдлъбнатина и се поръсва с чесъна на прах и черния пипер. По желани може да се поръсят със сусам, мак или ленено семе. Питките се пекат в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар