Яхния от солена риба с моркови

04/07/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 700 г солена (скумрия, черноморски сафрид)
  • лук - 3 глави
  • моркови - 4 бр.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • доматен сос - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се обезсолява за 11 часа. Нарязва се на колелца.

Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на ситно и се задушават до омекване в мазнината.

Доматеният сос се разрежда с 1 чаена чаша топла вода, добавя се към задушения лук и се оставя на огън за около 20 минути.

Обезсолената риба се пуска в размитото в студена вода брашно и се прибавя към доматения сос. Яхнията се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар