Гръцка разядка за ценители
Grčki namaz za ljubitelje
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Разядки»Гръцка разядка за ценители

Гръцка разядка за ценители

Гръцка разядка за ценители1 / 2
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гръцка разядка за ценители - поднесете с гръцки хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се сух тиган и се запържва лукът върху него за две минути, след което се изсипва подправката в дълбока купа.

Изплакват се другите подправки (по 1 стрък от всичко), нарязва се възможно най-ситно и се добавя към изпържения лук. Обелват се краставиците и се настъргват на едро ренде, прехвърлят се в купа. Натрошава се чесъна там (присъствието му в млечната разядка е по желание, броят на скилидките може да бъде променен според вкуса ви.)

Добавя се киселото мляко (за предпочитане е да е цедено), солта и се разбърква гръцката разядка. Сервира се веднага след готвене, за предпочитане е сосът да не стои дълго време.

Ако искате да е по-гъста консистенция, прецедете краставицата добре след като я настържете и хапвайте!

Гръцка разядка за ценители може да сервирате с гръцки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: