Сладко-кисели зеленчуци

08/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се осоляват и се оставят да се отцеждат в гевгир за около 1 час. След това се пържат в 1/2 ч.ч. (125 мл) от зехтина около 10 мин.

Изцеждат се добре от мазнината и се оставят встрани. Целината се бланшира във вряща вода за 5 мин. и се изцежда. Лукът се запържва в останалия зехтин, добавят се доматите и половината от босилека.

Държи се на огъня около 10 мин. Добавя се целината, крушата, каперсите, маслините, кедровите ядки, захарта и оцетът. Всичко това се държи на огъня около 20 мин., като се разбърква. Добавят се патладжаните и другата половина от босилека.

Държи се на котлона около 10 мин. След като се отнеме от огъня, ястието трябва да изстине и да се изстудява в хладилника около 12 часа. Декорира се с бадемите.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар