gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Лук с портокалов конфитюр

Лук с портокалов конфитюр

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Лук с портокалов конфитюр1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг. на филийки
  • зехтин - 6 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч. (70 г), на пясък
  • портокалов сок - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се покрива със студена вода.

Зехтинът се загрява, добавя се захарта и се бърка до пълното ѝ разтваряне около 5 мин. Добавя се портокаловият сок.

Лукът се изцежда и се запържва в тигана с портокаловия сок и се осолява.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: