Пролетна торта с ягоди
Prolećna torta sa jagodama

Пролетна торта с ягоди

Пролетна торта с ягоди
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
08/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"От вас повода, от нас пролетната торта с ягоди"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 400 г
  • захар - 1 ч.ч. пудра
  • кисело мляко - 750 г
  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за украса
  • пресни ягоди - 50 г нарязани на филийки
  • смлени орехи - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим блата, счукваме яйцата, прибавяме захарта, брашното, бакпулвера и ванилията и забъркваме тесто за блата на тортата.

Готовата смес я изсипваме в ринг за торта, поставяме във фурната и изпичаме.

Оставяме да изстине напълно и след това разрязваме хоризонтално на 2 или 3 части.

В дълбока купа си смесваме заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захарта.

Разбъркваме добре.

Всеки блат намазваме със сместа, като оставяме да има и за най-отгоре.

Добре си намазваме тортата ни със заквасената сметана, поръсваме със смлените орехи и най-отгоре и в страни си нареждаме нарязаните ягоди, като по желание може да оставите и част от тях да са цели.

Насладете се на пролетната торта с ягоди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: