Пържените кюфтета на баба
Bakine pržene ćuftice
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържените кюфтета на баба

Пържените кюфтета на баба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7877k2k5k8
Пържените кюфтета на баба
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Бабините пържени кюфтенца са най-вкусни каквото и да си говорим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа се смесват каймата, нарязаният на ситно лук, едно яйце, сол (ако е необходимо), захарта и подправките-чубрица, черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Добавя се содата, угасена предварително в киселото мляко.

Сухарът се накисва в купичка с топла вода. След като омекне, се отцежда от водата, намачква и прибавя към останалите продукти.

Каймата се омесва и оставя в хладилник за няколко часа.

След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и изпържват от двете страни в сгорещено олио.

Пържените кюфтета са най-хубави и най-вкусни, когато се хапват още топли с гарнитура по-желание.

Пържените кюфтета на баба вървят със зелена салата, лютеница, люти чушки чорбаджийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: