Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Карамелизирани пилешки крилца

Карамелизирани пилешки крилца

Карамелизирани пилешки крилца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Карамелизирани пилешки крилца - вкус, който ще опитаме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 350 г
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Купихме си еър фраер, реших да опитам с карамелизирани крилца.

Отрязох острата част от крилата.

Смесих в купа олио, кетчуп, мед - по-добре течен, чубрица, две щипки и соев сос.

Всяко крило поръсих с малко сол и черен пипер, а после намазах от двете страни с приготвената смес.

Върху решетката на фраера поставих изрязан кръг от хартия за печене с диаметър на решетката, да не се цапа много при печене.

Сложих 4 крилца и включих на 190°C за 20 минути, после извадих, обърнах ги и пекох още 10 минути, да се карамелизират добре.

По-вкусни печени крилца не съм хапвала, опитайте и вие!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Лесно и вкусно ястие са тези карамелизирани пилешки крилца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: