Перфектния винен кебап

Дони НикиДони Ники
Новак
2332k9301k
Перфектния винен кебап
Снимка: Дони Ники
2 / 3
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ами това е перфектния винен кебап - поднесете с картофено пюре"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • олио - 60 мл
  • пресен чесън - 2 стръка
  • печурки - 4 бр. гъби
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • лютеница - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • кимион
  • чубрица
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • За гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късчета и се слага в тенджера с вода да се препени.

Празът и чесънът се нарязват на колелца, сипва се олиото, прибавят се нарязаните на полумесеци моркови и ситно нарязаните гъби, задушават се до омекване.

След това се добавя месото и прецеденият бульон от месото, ако е необходимо, се долива вода, колкото да покрие продуктите, добавя се дафиновият лист и варенето продължава до полуомекване на свинското.

Прибавят се виното, лютеницата, и подправките (червен пипер, черен пипер, сол и чубрица ако желаете).

Виненият кебап се вари до готовност, като от време на време се разбърква.

Брашното се размива със студена вода, темперира се и се сипва към ястието.

Поръсва се с магданоз.

Оризът се сварява с водата и маслото до готовност, поръсва се черен пипер и сол на вкус.

Картофите се сваряват с кората, обелват се и се пасират с малко масло и сол.

Перфектният винен кебап се сервира с топка ориз и картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: