Пролетни печени бутчета с бира
Prolećni pečeni bataci sa pivom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пролетни печени бутчета с бира

Пролетни печени бутчета с бира

Пролетни печени бутчета с бира
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Печени бутчета - чудесно вървят с чаша студена бира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и подсушени пилешки бутчета се срязват с нож с два разреза в дебелата част.

Намазват се със смес от олио, сол, черен пипер, а в разрезите сложете по малко меко масло.

Наредете ги в голямата тава от печката върху силиконова подложка, но може и без нея.

Обелени картофи нарежете на парчета заедно с тиквичка и моркови. Овкусете с подправки и разпределете в едната половина на тавата.

Сипете бира /може и с вода/ и печете под фолио 50 минути, свалете фолиото и запечете на 180°C до златиста хрупкава коричка.

С четка може да топите в соса и намазвате месото, за да е сочно пилето с картофи.

Сервира се топло за обяд!

Добър апетит с моите пролетни печени бутчета с бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: