Френска селска торта (класическа рецепта)
Francuska seoska torta (klasičan recept)
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Френска селска торта (класическа рецепта)

Френска селска торта (класическа рецепта)

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Френска селска торта (класическа рецепта)
Снимка: Мария Симова
1 / 2
16/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Любимата френска селска торта, приготвена по класическа рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с тестото за блатовете - в дълбока тенджера разбийте яйцето със захарта.

Добавете меда, прясното мляко, маслото и содата.

Поставете тенджерата на умерен огън и варите до приятен карамелен цвят на сместа.

Премахнете тенджерата от котлона и след като се охлади, прибавете брашното и замесете меко и нелепнещо по ръцете тесто.

Разделете тестото на седем еднакви по големина топчета.

Върху хартия за печене разточете топче на тънка кора с дебелина 2 мм, с помощта на ринг изрежете кората, за да оформите блата.

Печете заедно с изрезките на блата за около 5 минути в предварително нагрята на 160 °C фурна. Така процедирате с всичките седем топчета и оставете готовите блатове да се охладят напълно.

За крема в купа смесете заквасената сметана и захарта, бъркате, докато се усвои захарта от сметаната.

В ринг поставете един от охладените напълно блатове, покрийте със сметановия крем и разпределете 1 с.л. от боровинковото сладко върху крема. Така редувате блат, крем и сладко, като завършите френската селска торта с крем.

В блендер смелете изпечените и охладени изрезки на по-едро и поръсете френската селска торта отгоре. Поставете тортата в хладилник заедно с ринга за не по-малко от 12 часа.

Премахнете ринга и сервирайте невероятно вкусната и любима френска селска торта, известна и като торта Медовик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: