Ранни картофи в тенджера под налягане
Rani krompir u ekspres loncu
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени Картофи»Ранни картофи в тенджера под налягане

Ранни картофи в тенджера под налягане

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
945343404401
Ранни картофи в тенджера под налягане
Снимка: Росица Маринова
1 / 2
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусни ранни картофи, приготвени бързо в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1.2 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • копър - ½ връзка
  • чесън - 3 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре картофите под течаща вода и ги поставяме в тенджера под налягане.

Ако са по-едри, ги разрязваме на две или повече половини, но може и да ги оставим цели, ако са дребни.

Наливаме отгоре олиото и водата и поръсваме със солта. Затваряме капака и поставяме на котлона.

Отначало включваме котлона на максимум и като започне да изпуска повече пара, намаляваме котлона на половина и отброяваме 30-35 минути.

След това време махаме картофите от котлона, изпускаме парата и отваряме леко капака.

Прибавяме към тях нарязани на ситно копър и чесън и затваряме отново с капака за около 10 мин.

След това отново отваряме капака и разбъркваме картофите, за да се смесят всички продукти за ароматните сотирани картофки.

Може да имат лек загар, за който вкъщи се избиваме, кой ще изяде от тях.

Поднасяме както топли, така и леко охладени ранни картофи в тенджера под налягане .... но никога не остават за следващия ден !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: