Бисквитена торта с крем Рафаело
Keks torta sa Rafaelo kremom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем Рафаело

Бисквитена торта с крем Рафаело

Дони НикиДони Ники
Новак
2012k754744
Бисквитена торта с крем Рафаело
Снимка: Дони Ники
1 / 4
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Бисквитена торта с крем Рафаело - за рожден ден или друг важен повод"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета житен дар с масло
  • прясно мляко - 200 мл за напояване на бисквитите
  • Крем Рафаело
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • бял шоколад - 200 г
  • краве масло - 125 г
  • кокосови стърготини - 150 г
  • За декорация
  • шоколад - 100 г
  • шоколадови бонбони - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта Рафаело маслото и шоколадът се разтопяват в микровълновата.

Сладкарска сметана се разбива с 2 супени лъжици пудра захар до плътна смес, добавя се заквасената сметана, разбива се още около минута.

Охладеният шоколад с маслото се прибавя на порции към сметановата смес. 100 г от кокосовите стърготини се добавят към сместа.

В подходяща табла бисквитките се потапят в топлото прясно мляко и се подреждат в правоъгълник. Измазва се с крем, следва, втори, трети ред, процедурата се повтаря до свършване на крема.

Измазва се от всички страни, поръсва се с останалите 50 г кокосови стърготини, декорацията е изцяло по ваше желание.

Разтопих шоколад в микровълновата и с помощта на еднократен пош, в който пресипах шоколада, направих зиг-заг движения върху повърхността на разкошната бисквитена торта.

Сложих бонбони на няколко места. Престоява в хладилника поне 6 часа, преди да се разреже, за да се напоят добре бисквитена торта с крем Рафаело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: