Разядка с гъши дроб
Namaz od guščje džigerice
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с гъши дроб

Разядка с гъши дроб

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Разядка с гъши дроб
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Бърза разядка с гъши дроб за подранили гости"

Необходими Продукти

  • френска багета - 1 бр.
  • зехтин
  • гъши дроб - 200 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - щипка сушена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - настърган за поръсване
  • див лук - стръкчета, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Багетата се нарязва на филийки под ъгъл, поръсва се със зехтин и се запича до приятен загар на 180⁰С.

Лукът, морковът и чесънът се нарязват на кубчета и се запържват в малко сгорещен зехтин до златисто.

Зеленчуците се прибавят към гъшия дроб и всичко се пасира.

Добавят се мащерката, солта и черния пипер и се разбърква добре.

Филийките се мажат със специалната разядка и се поръсват с пармезан.

Украсяват се със стръкчета зелен лук.

Разядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости!

Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: