Аспержи с чесън и пармезан на тиган
Špargle sa belim lukom i parmezanom u tiganju
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Аспержи с чесън и пармезан на тиган

Аспержи с чесън и пармезан на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Аспержи с чесън и пармезан на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
18/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Аспержи с чесън и пармезан на тиган - 20 минути и са при вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте аспержите, отчупете твърдият им край в основата и обелете по- дебелите от тях. По-тънките зелени аспержи не е нужно да се белят.

Почистете скилидките наполовина глава чесън и ако са големи, ги срежете надлъжно.

Сложете зехтина да се загрява в тиган на умерен огън. Аз използвах грил тиган, достатъчно голям, за да побере цялата дължина на аспержите.

Сложете чесъна, за да ароматизира зехтина, и след около минута подредете на един ред зелените аспержи.

Печете, докато добият загар от едната страна, тогава обърнете, сложете маслото на парченца отгоре и продължете готвенето, докато зеленчука придобие хубав загар и от другата страна.

Добре е да готвите на по-силен огън, за да останат аспержите крехки отвътре, а не да омекват много.

Ако чесънът много покафенее, извадете го, за да не загаря и развали вкуса на аспержите на тиган.

Когато са готови, извадете в чиния и поръсете с фино настърган пармезан и малдонска сол на люспи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: