Вкусен пай с меренг и горски плодове
Ukusna pita sa merengom i šumskim voćem
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен пай с меренг и горски плодове

Вкусен пай с меренг и горски плодове

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5326k1k2k
Вкусен пай с меренг и горски плодове
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
18/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пухкав пай с меренг и плодове - наслада за небцето"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 280 г
  • краве масло - 100 г студено
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • лимон - 1 кората или ванилия
  • За плънката
  • ягоди - 250 г плодове, пресни или замразени
  • замразени плодове - 150 г микс илли пресни
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкия пай с меренг е деликатен ефирен деликатес, можете да го приготвите с прясно маслено тесто и да добавите ябълки и кайсии.

Смесете брашното, захарта и солта, настържете кората от лимон в купата.

Нарежете маслото на кубчета, добавете към брашното и втрийте в брашното, докато получите едри трохи.

Добавете жълтъците и омесете твърдо маслено тесто.

Увийте във фолио и оставете в хладилник за 20 мин. Отделете малко от тестото да покриете плодовете, като го настържете отгоре.

Разточете вече охладеното тестото на кръг с дебелина около 4 мл за форма 20 дм.

Загрейте фурната 180 °C.

Сложете замразените ягоди и горски плодове (или от къпини, малини, черни и червени боровинки) в купа и ги разбъркайте с нишестето и захарта.

След това ги разпределете върху тестото.

Най-отгоре настържете отделеното малко тесто с рендето и равномерно разпределете върху плодовете.

Печем 35-40 мин (или 45-50 мин, ако ползвате замразени плодове) в загрята до 180 °C фурна.

Печете във фурната 30 минути.

След 30 минути от времето от печене и разбийте белтъците с щипка сол за около 3 минути, след което добавете захарта и продължете да разбивате още 5 минути, докато се образува лъскав меренг с връхчета.

Разнесете го върху плодовия сладкиш с пош или с шпатулка и върнете във фурната за още 20 минути на 170 °C или оставете на 180°C, докато се зачервят и станат хрупкави.

Зависи от фурната времето и температурата на печене. Ако сте с малка конвенционална фурна, печете на 200 °C 40 минути и после добавете белтъците за 20 на 180 °C. Следете за готовността, като го наблюдавате.

Вкусен пай с меренг ягоди и горски плодове е деликатен ефирен деликатес, можете да го приготвите от прясно тесто и да добавите освен горски плодове също и ябълки, кайсии.

Децата ви ще харесат този пай с безе. Много е нежно и вкусно. Зарадвайте гостите си с този плодов пай.

Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: