Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал
Pileći zalogaji sa pivom, pečurkama i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал

Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал

Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал
Снимка: Стефани Иванова
1 / 6
19/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал - апетитно мезе за бира, ако питате нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе. Нарязваме го на тънко като за пържолки и овкусяваме с червен, черен пипер и сол.

Пържим до златисто, колкото да запечатаме месото, за да остане крехко.

Местим в тавичка, заливаме с бирата и слагаме да се пече докато бирата се изпари.

Обелваме гъбите, нарязваме ги. Загряваме в тиган маслото и ги запържваме.

Към тях добавяме готварската сметана, прясното мляко и брашното. Бъркаме докато се сгъсти сосът.

Заливаме пилешките хапки със соса и оставяме за още 10-на минути. По желание настъргваме кашкавал и оставяме до златисто. Насладете се на вкусотията.

Пилешките хапки с бира, гъби и кашкавал са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: