gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с домашен доматен сос

Спагети с домашен доматен сос

Спагети с домашен доматен сос
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
21/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Спагети с домашен доматен сос - щедра порция за почитатели"

Необходими Продукти

  • спагети - 1/2 пакет
  • домати - 3 ч.ч. от косерва / белени/
  • зехтин - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • босилек - 2 щипки сушен
  • кайма - 150 г телешка
  • гъби - 4 бр.
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме соса за пастата.

Пасираме доматите и ги оставяме настрани.

Сипваме каймата в тенджера и добавяме олиото. Разбъркваме и поставяме на котлона. Запържваме при постоянно разбъркване до покафеняване на каймата.

Веднага добавяме нарязаните на дребно гъби и продължаваме да пържим, като често бъркаме. Готвим около 5-6 минути и добавяме пасираните домати.

Намаляваме температурата и готвим до сгъстяване на соса. Добавяме зехтина, босилека, солта и черния пипер. Изключваме котлона и оставяме така.

Сваряваме спагетите до готовност, изцеждаме ги от водата и ги сипваме в тенджерата със соса.

Смесваме много добре и разпределяме в дълбоки чинии.

Поръсваме нашите спагети с домашен доматен сос с кашкавал и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: