Пилешки дробчета с Розе
Pileće džigerice sa Roze vinom

Пилешки дробчета с Розе

Дони НикиДони Ники
Новак
1962k736716
Пилешки дробчета с Розе
Снимка: Дони Ники
1 / 4
22/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Пилешки дробчета с Розе - сервирайте с питие по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 стръка пресен
  • моркови - 2 бр.
  • вино розе - 1 ч.ч.
  • гъби - 4 бр. печурки
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • захар - щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа накиснах дробчетата с вода и оцет за 30 минути. След това отцедих и изплакнах.

В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко, след което се добавих измитите и отцедени дробчета.

Запържих ги и подправих с изброените подправки. Добавих доматения сок, разбърках и сложих в загрята фурната на 180 градуса за 20 минути.

Поръсих вкусното бирено мезе обилно с магданоз.

Пилешките дробчета с Розе са страшно апетитни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: