Задушени калмари с лук

06/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 832
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калмари - 600 г почистени и сварени
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л. растително масло
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • копър - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите и ги запържете в масло за 4 – 5 минути.

Прибавете накълцания лук и също го запържете до златисто. Налейте 1 ч.ч. вода и сложете подправките.

Оставете ястието да къкри още 25 минути на тих огън. Сервирайте с нарязан лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар