Чийзкейк с малини
Cheesecake with Raspberries

Чийзкейк с малини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Чийзкейк с малини1 / 2
17/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
"Нежно малиново изкушение, което няма да се задържи задълго в чинията ви"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 270 г
  • масло - 1 пакетче краве
  • малини - 1 ч.ч.
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене - 170 г
  • захар - 3 с.л.
  • мляко - 350 г кондензирано
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • ЗА ЗАЛИВКАТА ПО ИЗБОР
  • сладко от малини - 1 бурканче разтопено
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат и се размесват със затопленото масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се запича за 4 минути на 180 градуса.

Блатът се изважда от фурната и се оставя на хладно. Крема сиренето се разбива, след което се смесва с кондензираното мляко, захарта, яйцето, ванилията и лимоновия сок.

Кремът се бърка до пухкавост. Малините се нареждат върху охладения блат и се заливат с крема. Десертът се връща във фурната за 50 минути.

Разтопеният шоколад се смесва със сметаната, докато се получи гладка смес. С тази заливка се полива охладения чийзкейк и се оставя в хладилника за 5–6 часа. Вторият вариант за заливката е да разтопите пасирано сладко от малини на котлона и да залеете сладкиша, след което отново трябва да престои в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: