Фокача с мащерка, чесън и розмарин

16/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно се прави кладенче. Сипват се маята, захарта, солта и зехтинът. Постепенно се добавя млякото и се замесва еластично тесто.

Оставя се да втасва, покрито с кърпа. Готовото тесто се премесва, като се добавят маслините, накълцаният чесън и сухите подправки. Разделя се на две части, които се разточват и се оформят две плоски питки, които се слагат в намазана с мазнина тава.

Правят се симетрични вдлъбнатини и се намазват с олиото. Пекат се до златисто в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар