Агнешко с домати

06/05/2012
Боги
отБогиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - филе 600 г
  • универсална подправка - 4 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • вода - 120 мл
  • олио - 100 мл
  • джинджифил - 1 парче около 2, 5 см
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя зелени
  • къри - 2 ч.л.
  • домати - 8 малки твърди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичният подобрител, солта, соевият сос и 2 ч. л. олио се разбъркват добре и се оставят настрана.

Останалото олио се загрява добре в уок. Джинджифилът се нарязва на шайби, агнешкото месо се нарязва на ивици и се запържват заедно в уока за 3-4 мин.

Добавят се нарязаната на ситно глава лук, нарязаните на ивици чушки и кърито. Запържва се още 3-4 мин.

След това се прибавя сместта с царевичния подобрител и се оставя да ври 1 мин.

Добавят се нарязаните на малки парчета доматите и се оставя да ври, докато сосът се сгъсти.

Преди сервиране се отстранява джинджифилът.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар