gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фугаси – основна рецепта

Фугаси – основна рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Фугаси – основна рецепта1 / 2
09/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 15 г (суха)
  • розмарин - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 100 мл вода и се оставят да втасат. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя останалата вода и се замесва еластично лепкаво тесто.

Оставя се покрито, докато втаса. След това се премесва и се разделя на две части. Разточват се на правоъгълници и се правят диагонални нарези, така че да наподобяват листо.

Преместват се в намазана с мазнина тава и се оставят за повторно втасване. Намазват се със зехтин и се поръсват с царевично брашно и розмарин. Пекат се в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: