Фокача с домати и моцарела

12/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо842
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Оформя се кладенче в средата и в него се сипват маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Разделя се на две части, които се разточват на правоъгълници. Слагат се в намазана с мазнина тава и се изчаква да втасат.

Фокачите се намазват със зехтин и се пекат до полуготовност. Покриват се с нарязаните на тънко домати и парченца моцарела. Поръсват се с босилек и се връщат във фурната, където се пекат до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар