Лодки от патладжан с кайма
Čamci od patlidžana sa mlevenim mesom

Лодки от патладжан с кайма

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
681k131623
Лодки от патладжан с кайма
Снимка: Валерия
1 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Патладжанени лодки с кайма - поднесете със салата по избор"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр /среден размер/
  • свинска кайма - 500 г
  • доматена паста - 2 с.л. /ползвам Дерони/
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • пресън чесън - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на две. Издълбайте ги внимателно. Посолете ги и ги оставете за 15 минути да си пуснат горчивия сок. След това ги изплакнете с вода и подсушете. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Намажете лодките с малко мазнина и сол, наредете ги в тавата. Сложете ги във фурната да се пекат на 180 градуса, докато леко омекнат.

Издълбаната част от патладжана я нарежете на ситно. Може да ползвате блендер или чопър, зз да стане по-бързо.

Сложете в тиган каймата с издълбаната част от патладжана. Прибавете малко мазнина, ако е нужно. Аз не слагам, защото каймата си пуска достатъчно. Задушете, докато каймата се пръсне. Тук прибавете доматеното пюре, сол и чер пипер.

Свалете плънката от котлона. Нарежете на ситно пресния лук и чесън. Тук си помагам с ръчния чопър. Прибавете ги към плънката и объркайте.

Извадете лодките от фурната. Напълнете ги с плънката и върнете да се пекат до готовност.

Накрая поръсете пълнените патладжани с настърган кашкавал и запечете само отгоре за кратко.

Източник: Вкусни рецепти с Валерияподобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: