Начин на приготвяне
Използването само на кокосово брашно изисква добавяне на повече течност и яйца или резултатът ще бъде много сух десерт.
Най-добре е да изпробвате няколко изпитани и истински рецепти за кето сладкиш като тази. Загрейте фурната до 180°C.
Намажете форма за кекс с масло и брашно.
Пресейте заедно кокосовото брашно, бакпулвера и солта.
1/2 чаша кокосово брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сол и оставете настрана.
В отделна купа разтопете маслото (6 с.л. какаово масло).
След като се разтопи, добавете пресятото какао на прах, 1/2 ч.ч. какао на прах.
Разбъркайте добре, докато се комбинират. Оставете сместа да изстине леко.
В отделна купа добавете еритритол, 6 яйца, ванилия и разбъркайте с миксер. Разбъркайте, докато сместа удвои обема си. Това трябва да отнеме около 3-5 минути на висока скорост.
Сега добавете охладената или леко топла смес от какаово масло. Ако го добавите прекалено горещо, яйцата ще започнат да се готвят веднага.
Добавете сместа от пресятото кокосово брашно, бакпулвер и сол. Разбийте до гладкост.
1/2 чаша кокосово брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сол.
Изсипете тестото в подготвена тава.
Оставете го да почине за 10 минути. Това помага на кокосовото брашно да абсорбира течностите.
Печете какаовия сладкиш в предварително загрята фурна за 25-35 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Извадете кето десерта върху решетка след 30 минути. Оставете да изстине напълно.
Ако желаете, пригответе заливка от тъмен шоколад с кафе. Докато оставяте тортата да изстине, поставете кафето и нарязания шоколад в купа, подходяща за микровълнова фурна. Докато шоколадът се разтопи, добавете течния подсладител и солта и разбъркайте, докато получите хубава глазура.
Вземете парче прибор за хранене и с помощта на края му направете малки дупки в сладкиша. Прехвърлете и разстелете глазурата, отгоре поръсете с настърган кокос и оставете да сиропирания сладкиш да стегне в хладилник или на стайна температура.
Нарежете и се насладете на кето десерт с кокосово брашно!