Пилешки кюфтенца с пушена моцарела
Pileće ćuftice sa dimljenom mocarelom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца с пушена моцарела

Пилешки кюфтенца с пушена моцарела

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
681k131623
Пилешки кюфтенца с пушена моцарела
Снимка: Валерия
1 / 2
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
22
"Симпатични пилешки кюфтенца с моцарела - поднесете със сезонна салата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета
  • моцарела - 200 г твърда /кашкавалена/ или по - твърд кашкавал
  • пресен лук - 1/2 връзка нарязан на ситно
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 2 сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на кайма.

Пушената моцарела или кашкавалът се настъргват, но на по-ситно. Ако ползвате готова настъргана моцарела, я минете през чопър или блендер.

Може даже да я нарежете. Така ще се омеси по-добре с каймата и няма да се разтече.

След това се омесват всички продукти заедно. От каймата се правят кюфтенца и се пекат.

Може при оформянето да си намокрите леко ръцете с вода.

Пекат се кюфтета на фурна в предварително загрята на 180 °C до готовност, около 25 минути.

Във фрайър се пекат на програма roast /за месо/ 190 °C 15 минути.

В началото, след първите 2-3 минути се обръщат.

Това се прави с цел да се запечатат един вид и запазят формата.

След това към края пилешките кюфтенца с пушена моцарела се обръщат още веднъж.

Източник: Вкусни рецепти с Валерияподобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: