gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Телешки бургер със сос кетчуп и барбекю

Телешки бургер със сос кетчуп и барбекю

EvgeniaEvgenia
Готвач
1411k6278593
Телешки бургер със сос кетчуп и барбекю
Снимка: Evgenia
1 / 3
31/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Какво ще кажете за един телешки бургер днес?"

Необходими Продукти

  • питки за бургер - 2 бр., домашни или готови
  • телешки бургер - 2 бр., 300 г
  • чедър - 2 листа, President
  • маруля - 2 листа
  • кетчуп - 70 г
  • сос барбекю - 2 с.л.
  • зехтин - 20 мл
  • червен лук - 1 бр
  • кафява захар - 1 с.л.
  • босилек
  • песто - 2 ч.л., Siciliana с босилек и чесън
  • горчица - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • чеснов сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме телешките бургери в малка фурничка заедно с нарязания на шайби и поръсен с кафява захар червен лук, като ги заливаме с малко олио.

След като са готови, поставяме върху тях чедъра, за да се разтопи леко. Сосът кетчуп и барбекю приготвяме, като смесваме кетчупа, соса барбекю, зехтина и босилека в тенджерка на слаб котлон и бъркаме, докато заври.

Доматът нарязваме на шайби. Питките разрязваме на две надлъжно през средата, като обръщаме всяка със средата надолу в тавата, където сме запекли бургерите, и запичаме и тях леко във фурничката.

После намазваме долната половина на всяка питка за бургер (която е попила, преди това от мазнината на бургера в тавата) с песто и горчица.

Поставяме лист маруля, а върху нея телешкия бургер с чедъра. Следват карамелизираният лук и шайбите домати.

Заливаме с чеснов сос и сос кетчуп и барбекю.

Накрая поставяме горната половина на пиките и закрепяме всеки телешки бургер с дървен шиш.

Поднасяме с гарнитура от пържени картофи нашия телешки бургер със сос кетчуп и барбекю.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: