gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Блини»Козуначени кокосови близалки

Козуначени кокосови близалки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5343k2k1k7
Козуначени кокосови близалки
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
02/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Идеални за детско парти за рожден ден! Малчуганите ще полудеят по тях"

Необходими Продукти

  • козунак - 500 г стар
  • пудинг - 1/2 пакетче ванилия
  • козе прясно мляко - 250 мл
  • кафява захар - 30 г
  • желирани бонбони - 20 бр.
  • За декорация
  • бял шоколад - 200 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - различни цветове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ваниловият будинг на прах и захарта се разбъркват с малко купа с 3 с.л. студено козе мляко.

Останалото прясно мляко се затопля в млековарка.

Когато млякото се стопли, се прибавя сместа от ваниловия пудинг и захарта.

Вари се 3 мин при продължително бъркане.

Козунакът се натрошава в отделна купа.

Залива се с готовия пудинг и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес като тесто.

На върха на дървено шишче се забожда желиран бонбон.

Около бонбоните се оформя топче от козуначената смес.

Оформените близалки се оставят 30 мин в хладилник.

Белият шоколад с маслото се разтопяват на водна баня в млековарка.

След като се извадят от хладилника, всяко близалка се овалва в различен цвят кокосови стърготини.

Козуначени кокосови близалки са идеални за детско парти за рожден ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: