Пържени пилешки дробчета с пресен лук
Pržene pileće džigerice sa mladim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пържени пилешки дробчета с пресен лук

Пържени пилешки дробчета с пресен лук

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Пържени пилешки дробчета с пресен лук
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Пилешки дробчета с лук - страхотно мезе за добра компания"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • краве масло - 50 г
  • пресен лук - 5 стръка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете пилешките дробчета с кухненска хартия.

Смесете брашното с черен пипер на вкус, оваляйте дробчетата добре и подредете в голяма чиния, оставете за 5 минути, за да поемат сместа.

Във висока тенджера с незалепващо покритие разтопете маслото и добавете олиото, нагрейте.

Поставете дробчетата в нагрятата мазнина и пържите от всички страни за около 15 минути.

Пет минути преди да ги свалите от огъня, прибавете нарязания пресен лук и посолете на вкус пържените пилешки дробчета с пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: