Ябълков щрудел с маскарпоне
Štrudla sa jabukama i maskarpone sirom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с маскарпоне

Ябълков щрудел с маскарпоне

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
7154k2k3k3
Ябълков щрудел с маскарпоне
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И в кухнята се разнесе аромат на домашен уют!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките в купа. Добавяме яйцата, кафявата захар, маскарпонето, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме хубаво.

Поставяме лист хартия за печене в средно голяма тавичка.

Разгъваме една кора на плота и я намазваме с 1 с.л. олио.

Отгоре разпределяме 2-3 с.л. от плънката и навиваме. Поставяме я навита на охлюв в средата на тавата. Около нея навиваме и останалите намазани с олио и плънка кори.

Печем на 180 градуса 25-30 минути.

Оставяме щрудела с ябълки да се стегне за една нощ.

Поръсваме с пудра захар и сервираме.

По желание може да се прибере и в хладилника сладката баница.

Ябълков щрудел с маскарпоне може да се сервира и топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: